18-02-06

JUBELGROEP

Je zal je wellicht afvragen hoe onze eerste bijeenkomst van de Jubelgroep, vorige week maandag, verlopen is. Hier een kort verslag: De bijeenkomst werd afgelast omdat er maar twee mensen aanwezig waren: Liesbeth en Marjan.

 

Omdat we het feest van ons 10-jarig bestaan SAMEN met ouders, medewerkers, oudleerlingen en -ouders, sympathisanten,… willen uitwerken, beslisten we om op een ander moment terug samen te komen. De datum ligt nog niet vast, maar dat verneem je wel via De Klapper.

 

Het was de bedoeling van de eerste bijeenkomst om ideeën uit te wisselen rond wat we in ons jubileumjaar (op 1 september 2008 bestaan we 10 jaar) konden doen. We zijn er heel vroeg bij, maar we wilden onszelf rustig de tijd geven om hieraan te werken. Dit om niet op het laatste moment nog van alles in elkaar te moeten boksen.

Er zijn in Vlaanderen een aantal Fopemscholen die dit schooljaar 25 jaar bestaan. Om jullie een idee te geven van wat er leeft in andere Freinetscholen een greep uit hun feestprogramma :

 

- ’T SCHOMMELBOOTJE ALKEN: Omdat zij 25 jaar bestaan vonden zij het hoog tijd om het heden langs de verhalen van toen te leggen en alles te weten te komen over de periode daartussen. Daarom organiseerden zij in december een eetfestijn in combinatie met een praatronde. De opzet was om iedereen die meegevaren heeft in de loop van die jaren, samen te brengen. Het volledige programma kan je nalezen op www.schommelbootje.be

 

DE LEVENSBOOM KORTRIJK/ WEVELGEM : Op 2 september was er een verjaardagsfeestje met taart, een feestlied en een ballonwedstrijd. Er werd een kaas- en wijnavond georganiseerd. Daarnaast organiseerde de pedagogische werkgroep een avond rond de pedagogische geschiedenis en evaluatie. Op het programma stond ook een kwis: ‘was het nu 80, 90 of 2006’. Het volledige programma kan je nalezen op www.levensboom.be

 

 

13:32 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.